Att bo i Alicante stad

Vad man kan se och göra i Alicante stad

Var ligger Alicante?

Staden Alicante är huvudstad i provinsen med samma namn, belägen i södra delen av Valencia-regionen, på Spaniens östkust. Den har en yta på mer än 200 km2 och en befolkning på cirka 340.000 invånare, vilket gör den till den andra mest befolkade staden i regionen.


Den ligger i hjärtat av Costa Blanca, nära havet och i ett strategiskt läge, med El Altet flygplats bara 15 minuter bort och perfekt ansluten via motorväg med städer som Valencia, Madrid, Barcelona och Murcia.


Staden gränsar i söder till Elche, den tredje viktigaste staden i regionen när det gäller befolkning, och internationellt känd för Palmeral, ett världsarv, ett unikt landskap som bildas av de mer än 200.000 palmer som översvämmar staden.

play

Varför bo i Alicante?

Varför bo i Alicante?

En livlig stad året runt

Als huvudstad i provinsen är Alicante livlig året runt. Här hittar du ett brett utbud av fritid, kultur, gastronomi, turism, vattensporter, köpcentrum och alla typer av tjänster som en medelstor stad har att erbjuda, och mycket billigare än andra spanska kuststäder som Barcelona.

Golf i Alicante

Om du är golfälskare har du i Alicante klubbar som Club de Golf Bonalba, som ligger i Mutxamel, bredvid staden; Alicante Golf, i sitt distrikt Playa de San Juan, El Plantío, på väg till Elche eller Campo de Golf Font del Llop och Alenda Golf, båda i Monforte, några kilometer bort.

Universitet, vetenskapligt, tekniskt och affärsmässigt centrum

Universitet, vetenskapligt, tekniskt och affärsmässigt centrum

Alicante är hem för Digital District, som samlar några av de mest avancerade teknikföretagen och har en Science Park nära kopplad till sitt universitet, ett av de 15 viktigaste i Spanien och ett av de 600 viktigaste i världen. Det är ett nav för talanger där företag hittar den perfekta kombinationen av affärsmöjligheter och ett avundsvärt klimat vid havet.

Huvudstad och strand

Alicante har flera urbana stränder mitt i stadens centrum, till exempel Playa del Postiguet, och några av de bästa stränderna i provinsen, till exempel Playa de San Juan, vid kusten. Här finns också ett extensivt nätverk av hälso- och utbildningstjänster med fem sjukhus och dussintals hälsocentraler och specialkliniker samt offentliga skolor med högkvalitativ undervisning, t.ex. brittiska eller franska tvåspråkiga center.Att bo i Alicante innebär att njuta av Medelhavets livskvalitet i en livskraftig huvudstad, ett brett utbud av fritidsaktiviteter, tjänster och affärsmöjligheter i en privilegierad miljö vid havet och med ett milt och soligt klimat året runt.

Vad ska man se i Alicante?

Stränder i Alicante

merMinus Information om mig

I staden Alicante kan du njuta av de 8 stränderna i staden. Bredvid gamla stan, mitt i centrum ligger den välkända Playa del Postiguet , en urban strand med gyllene sand 50 meter bred och nästan en kilometer lång.

I en av dess kustnära stadsdelar hittar du Playa de San Juan , som är 85 meter bred och 3 kilometer lång och anses vara en av de största i hela provinsen. Andra stränder är Albufereta eller Almadraba, i norra delen av staden, eller vikarna som kombinerar sten och sand i Cabo de la Huerta och Playa de Agua Amarga, den senare är en husdjursvänlig strand.

I ett av dess distrikt bredvid havet och lite längre bort från staden, cirka 5 kilometer, har du möjlighet att besöka Saladar eller Urbanova . Detta är en semi-urban strand, 1,6 kilometer lång och 50 meter bred, varifrån du kan njuta av fantastisk utsikt över Alicante-bukten.

Stränder i Alicante

Ön Tabarca

En av de mest populära utflykterna för både turister och invånare är utan tvekan ett besök på ön Tabarca, en holme som inte är mer än 2 kilometer stor och ligger drygt 20 kilometer , eller 11 nautiska mil, från staden Alicante.

Det är den enda bebodda ön i Valencian Community. Här hittar du lite turistboende och flera restauranger där du kan prova den typiska Tabarca-grytan , som består av en fiskrätt och skaldjursris tillsammans med aioli.

En annan attraktion i Tabarca, som faktiskt är en skärgård som består av flera holmar, är dess marina reservat , vars skönhet kan övervägas genom snorkling eller dykning genom dess kristallklara vatten.

Ön Tabarca

Alicantes hamn

Hamnen i Alicante är både en hamnenklav och ett fritidsområde. Det ligger bredvid Playa del Postiguet-stranden, gamla stan och den välkända strandpromenaden som kallas Explanada.

Det är internationellt känt för Volvo Ocean Race , en världsomspännande segelbåtstävling som hålls i staden, som till och med har ett museum med samma namn där du kan lära dig mer om regattan.

Förutom dess marina där du kan se alla typer av båtar, här kan du njuta av det rika Alicantinska köket, med ris och produkter från havet och marknadsträdgården , i några av dess restauranger eller ha kul på de evenemang och konserter som äger rum i dess utomhusunderhållningsområde vid havet.

Alicantes hamn

Slottet Santa Bárbara

En av de mest igenkännliga ikonerna i staden Alicante är utan tvekan dess slott, beläget på Mount Benacantil 170 meter över havet.

Från slottet Santa Bárbara kommer du att njuta av spektakulär panoramautsikt över staden, Alicantes hamn och havet och du kan besöka dess paradplats, dess esplanad eller den framstående Felipe II Hall.

Dessutom äger aktiviteter rum i denna medeltida fästning under hela året, så förutom att besöka den kommer du att uppleva den tack vare dess många utställningar, shower och alla typer av kulturella och gastronomiska evenemang.

Slottet Santa Bárbara

Hur tar man sig till Alicante?

1

Med bil

Alicante är anslutet till hela Medelhavskorridoren via motorvägen A-7 och direkt till Madrid, i centrala Spanien, via motorvägen A-3. Det är också kopplat till kuststäderna via N-332 samt via olika regionala vägar.

2

Med flyg

Flygplatsen i El Altet, Alicante-Elche-Miguel Hernández, ligger bara 8 kilometer från stadens centrum. Det är en internationell flygplats med flyg till de största spanska städerna och andra europeiska destinationer.

3

Till sjöss

Alicantes hamn, som ligger mitt i stadens centrum, ligger en nattresa från hamnar som Barcelona, Malaga eller Balearerna och är faktiskt en vanlig destination för kryssningsfartyg. Hamnen har cirka 1 400 båtplatser fördelade på tre marinor: Marina Alicante, Real Club de Regatas de Alicante och Club Náutico Costa Blanca, som också erbjuder ett brett utbud av nautiska aktiviteter.

4

Med tåg

Alicantes tågstation förbinder staden med spanska städer som Madrid och Barcelona. Tack vare höghastighetståget ligger den spanska huvudstaden bara knappt två och en halv timme bort. Det finns också lokala tåglinjer till de omgivande städerna.

5

Med buss

Det finns dagliga bussförbindelser från busstationen till de största spanska städerna samt regelbundna förbindelser till alla omgivande städer.

6

Med spårvagn

Med Alicante Metropolitan TRAM kan du nå staden från alla städer vid kusten i den norra delen så långt som till Dénia. Samtidigt förbinder spårvagnen också huvudstaden med San Vicente del Raspeig, grannstaden där universitetet ligger.

Officiella webbplatser med mer information om Alicante stad:

Turism i Alicante

Alicantes kommunfullmäktige

Fastigheter i Alicante

Fastigheter i Alicante

De närmaste Esphouses fastighetskontor till Alicante stad ligger i dess fastighetsbyrå i Guardamar del Segura, vid nr 25, Avenida de Cervantes.


Bostäder till salu i Alicante

På Esphouses har vi dussintals bostäder till salu i de olika områdena, stränderna och urbaniseringarna i Alicante. Vi har lägenheter och lägenheter till salu; hus, chalets och villor; bungalows och radhus; tomter och tomter: etc.


Du kan köpa en lägenhet i Alicante, i något av områdena: Florida Baja, Villafranqueza ... Vi har till salu ditt nya hus, villa i Alicante, på någon av stränderna (Alicante Playa), inklusive framför: San Juan Beach, La Almadraba Beach, La Albufereta Beach, Postiguet Beach, Agua Amarga Beach eller Saladar Beach - Urbanova.


Vi kan också sälja din radhus eller bungalow i Alicante, i någon av urbaniseringarna i Alicante.

Vill du ha mer information?