Att bo i Calpe

Vad ska man se och göra i Calpe?

Var ligger Calpe?

Calpe, eller Calp i Valencian, dess officiella namn, är en kuststad i provinsen Alicante, Valencian Community, Spanien, belägen i området känt som Costa Blanca North, i regionen Marina Alta .


Det gränsar till norr och inlandet av Benisa och i söder av Altea. Det ligger på ett avstånd av drygt 20 kilometer norr om Benidorm och 60 från Alicante stad.


Calpe har 23 tusen invånare i ett område på 23 km 2 och har 13 kilometer kustlinje där, förutom stränder och vikar, den imponerande Peñon de Ifach, en ikonisk stenmassiv i staden, stiger upp.

play

Varför bo i Calpe / Calp?

Varför bo i Calpe / Calp?

En lugn stad som badar i Medelhavet

Att bo i Calpe är att bo i en stad med en marin smak, mellan havet och dess enorma saltvattenlagun, en kvarleva av fiskare.

Även om Calpe under sommarmånaderna ser sin befolkning multiplicera, bor dess invånare, både lokalbefolkningen och den redan etablerade utländska befolkningen, under hela året och ger liv till staden tack vare dess tjänster, butiker och nöjesområden.

Fisk- och risgastronomi

Den typiska gastronomin i Calpe görs huvudsakligen med fisk från Calpe-bukten.

Typiska rätter inkluderar arroz del Senyoret eller llauna de Calp, som görs med fisk, potatis och tomater.

Se till att besöka hamnområdet där du hittar ett brett utbud av restauranger vid havet där du kan njuta av fisk- och skaldjursplatåer

Sport och golfbanor i Calpe

Sport och golfbanor i Calpe

Bland andra offentliga anläggningar har Calpe Domingo Crespo Municipal Pavilion, med en plan för handboll, basket och inomhusfotboll; Ifac Sports Pavilion med en plan för basket, inomhusfotboll och volleyboll och Fernando Delgado Municipal Swimming Pool, öppen för simning, matrossimning, aquafitness och vattenpolo.


Kommunen Calpe har inga golfbanor men det finns andra golfklubbar i närheten. Närmaste är: Club de Golf Ifach (6 km), Altea Club de Golf (7 km), Club de Golf Jávea (14 km) och La Sella Golf (18 km).

Solsken och bra väder i Calpe

Den goda temperaturen, med ett klimat med milda temperaturer på vintern och 360 soldagar, innebär att du kan njuta av utomhusaktiviteter praktiskt taget under alla årstider.


Den lägsta temperaturen är cirka 16°C i februari och den högsta är 28°C i augusti. Havsvattentemperaturen i Calpe varierar från 14 ° C på vintern till 26 ° C på sommaren och, liksom hela Costa Blanca, har också mer än 300 soldagar om året.


Du kommer att älska att bo i Calpe om du vill njuta havet i en liten solig stad med en kustkänsla bredvid ett Medelhav med kristallklart vatten.

Vad ska man se i Calpe?

Stränder i staden Calpe

merMinus Information om mig

Calpe har 13 kilometer kustlinje med ett brett utbud av stränder och vikar där du kan njuta av solen och Medelhavet.

De mest populära stränderna är de i stadens centrum, till exempel Playa del Arenal-Bol och Playa de Levante eller La Fossa. Det här är stränder med fin sand och lugnt vatten intill strandpromenaden, med alla tjänster och badmöjligheter anpassade för personer med nedsatt rörlighet, perfekt för familjer.

En annan urban strand med fin sand är Cala del Morelló, där de arkeologiska lämningarna som kallas Baños de la Reina ligger. Norr om Playa de La Fossa ligger också den lilla och lugna Cala Calaga, med sand och rundade stenar.

Näst Puerto Blanco på södra sidan, och med fantastisk utsikt över bukten och klippan, har du Playa Puerto Blanco, med grov sand och grus, och Cala de Les Urques, hundstranden i Calpe.

Playa de Les Urques, den hundvänliga stranden i Calpe.

Stränder i staden Calpe

Andra vikar i Calpe

merMinus Information om mig

Besök Cala La Manzanera, som ligger intill den märkliga och färgglada byggnad som kallas Röda muren och som ritades av den välkände arkitekten Ricardo Bofil på 1970-talet, eller Playa Cantal Roig, med blå flagg och intill hamnen, med lugnt vatten som är perfekt för hela familjen.

Under Peñón de Ifach och i början av strandpromenaden Princesa de Asturias ligger Cala El Racó, mycket populär bland dykare eftersom den, förutom sitt kristallklara vatten, har den enda undervattensstigen i Valenciaregionen som är skyltad med informationspaneler.

I den norra delen hittar du Cala del Mallorquí och Cala Les Bassetes, med grov sand, småsten eller stenplattformar.

Om du föredrar orörda, gömda vikar, omgivna av natur, har du Cala del Penyal, av naturistkaraktär, som kan nås till fots från den norra delen av klippan, och andra som bara kan nås till sjöss som Cala El Collao eller Racó del Corb, Cala Gasparet, av grus och sten och rekommenderas för dykning och fiske.

Andra vikar i Calpe

Ifachs klippa

Om det finns en sak som kännetecknar staden Calpe är det Peñón de Ifach, en klippig bergsmassa som reser sig mer än 300 meter från havet och är en kilometer lång.

Den här imponerande bergsmassan är skyddad som en naturpark och bildades efter att ha brutit sig loss från bergskedjan Sierra de Oltà som ligger inåt landet.

Den kan utforskas längs en stig på cirka 5 kilometer som leder till toppen, tillsammans med storskarvar och måsar som bor i dess väggar.

En hisnande promenad där du kan upptäcka dess rika fauna och flora medan du njuter av imponerande utsikt över Medelhavet.

Ifachs klippa

Havs- och bergspromenader i Calpe

merMinus Information om mig

Utöver klipporna kan du i Calpe njuta av naturen som omger staden. Å ena sidan har du den enorma lagunen Salinas de Calpe, som sträcker sig över 41 hektar i stadens centrum och där du kan se storkar och de färgglada rosa flamingos som matas i dess vatten.

En annan starkt rekommenderad rutt är Benissa-Calp Ecological Walk, som går längs kusten på en sträcka av cirka 5 kilometer mellan klippor och vikar och där du kan vandra med privilegierad utsikt över havet, lätt att komma åt och lämplig för familjer.

Å andra sidan kan du vandra i Sierra de Oltà, med tio kilometer bergsstigar att följa, eller ta vägen till Mirador del Morro de Toix, som ligger intill kustlinjen och varifrån du kan njuta av landskapet av hav och berg med Calpe-bukten och Montgó naturpark.

Havs- och bergspromenader i Calpe

Kulturellt arv

Calpe har ett attraktivt kulturellt och arkeologiskt arv som inkluderar:

  • Castellet Tower (1500-talet). Här kan man se resterna av ett vakttorn vars syfte var att förhindra attacker från barbariska pirater.

  • Casa Nova (1700-talet). Denna befästa bondgård ligger på toppen av en kulle, för att kunna besöka de omgivande lanthusen.

  • Ricardo Bofill Buildings (1900-talet). Det här är tre byggnader av den katalanska arkitekten Ricardo Bofill: Xanadú (1968), La Muralla Roja (1972) och El Anfiteatro (1985).
Kulturellt arv

Museer i Calpe

Museer i Calpe inkluderar:

  • Calpe arkeologiska museum Dess samling innehåller bitar från den iberiska perioden till medeltiden. Det inkluderar arkeologiska lämningar från de romerska platserna i Baños de la Reina och andra områden som Peñón de Ifach och Tossal de Consentari.

  • Museo Casa de la Senyoreta. Här kan du se bildverk från det kommunala konstnärliga arvet i en byggnad från 1700-talet som en gång var en herrgård.

  • Museo Etnológico Casa del Cocó (Etnologiskt museum Casa del Cocó). Beläget i en typisk lantlig byggnad i Marina Alta. Det gör det möjligt för besökare att upptäcka de ekonomiska aktiviteter som ägde rum i Calpe under gångna tider. Aktiviteter som vinframställning, fiske och jordbruk.
Museer i Calpe

Festivaler i Calpe

merMinus Information om mig

Den festliga kalendern i Calpe sträcker sig under hela året och belyser följande festligheter och firande:

  • Mars. Fallas. I mars månad planterar kommissionen ”Falla del Calp Vell” en falla som består av stora skulpturer av kartong, trä och andra material som representerar offentliga personer och återger scener från vardagen med ironiska meddelanden. Denna falla brinner vid midnatt den 19 mars.


  • Augusti. Patronhelgonfestligheter till ära för Virgen de las Nieves. Varje år, den 5 augusti, sedan 1940 har invånarna och besökarna i Calpe firat sitt skyddshelgon.


  • September. Pilgrimsfärd till Virgen del Rocío. I september anordnar Casa de Andalucía i Calpe en pilgrimsfärd från San Salvadors eremitage till San Juans eremitage, skyddshelgon för La Cometa.


  • Oktober. Skyddshelgon och morer och kristna festligheter till ära för Santísimo Cristo del Sudor. I oktober månad hålls religiösa och festliga evenemang som kombinerar majestät med hängivenhet.
Festivaler i Calpe

Hur kommer man till Calpe / Calp?

1

Med bil

Calpe är anslutet till resten av Medelhavsstäderna via Autovía AP-7, avfart 63 eller 64, samt via nationalväg N-332. Den ligger cirka 63 kilometer från staden Alicante.

2

Flyg till Calpe. Med flyg

Närmaste flygplatser är: Alicante-Elche Miguel Hernández Airport, ca 50 minuter söderut, och Valencia Airport, 1 timme och 20 minuter norrut, båda med ett brett utbud av nationella och internationella flygningar.

3

Till sjöss

Om du kommer med båt har du Puerto Deportivo Real Club Náutico Calpe och Club Náutico Les Bassetes med tillsammans cirka 400 båtplatser för båtar upp till 18 meters längd, och Marina Port Blanc kommer att läggas till utbudet med ytterligare cirka 200 båtplatser.

4

Med buss

Flera bussar avgår från Alicante varje dag till Calpes busstation. Det finns också regelbundna linjer från grannstäderna och från bland annat Valencia, Madrid och Barcelona. Kontrollera rutterna med företaget Alsa.

5

Med spårvagn

Calpe ansluter till kuststäderna på norra Costa Blanca med TRAM of Alicante, som går från Alicante till Dénia. Hållplatsen Calp ligger på linje 9.


Närmaste tågstation är RENFE-tågstationen i Alicante. Därifrån finns det stadsbussar som ansluter till Alicantes busstation.

Officiella webbplatser med mer
information om Calpe / Calp:

Calpe Turism

Calpe Rådhus

Fastighetsbyråer i Calpe

Fastighetsbyråer i Calpe

De närmaste Esphouses-kontoren till Calpe ligger i deras inmobiliaria de Altea, på nummer 2, Calle Raspall. I Esphouses har vi flera fastigheter till salu i alla områden, stränder och urbaniseringar i Calpe.


Vi har lägenheter till salu i Calpe; hus, stugor och villor; bungalows och radhus; tomter och tomter: etc. Du kan köpa en lägenhet eller lägenhet i Calpe, i något av följande områden: Calpe Pueblo, Canuta, Gargasindi ...


Vi har hus, villa eller villor till salu i Calpe, på någon av stränderna (Calpe Playa), inklusive i frontlinjen av: Cala El Collao eller Racó del Corb, Cala Gasparet, Cala Les Urques, Playa Puerto Blanco, Cala La Manzanera, Playa Arenal-Bol, Cala del Morelló, Playa Cantal Roig, Cala El Racó, Cala del Penyal, Playa de Levante eller La Fossa, Cala Calalga, Cala del Mallorquí eller Cala Les Bassetes.


Vi kan också sälja ditt radhus eller bungalow i Calpe, i någon av urbaniseringarna i Calpe: Urbanisering Maryvilla, Urbanisering Los Pinos, Urbanisering Aguamarina, Urbanisering Calpe Park ...

Vill du ha mer information?