Att leva i Altea

Vad man kan se och göra i Altea

Var ligger Altea?

Altea är en kommun belägen i Norra Costa Blanca, i provinsen Alicante, i Valencia-regionen, den spanska östkusten badad av Medelhavet.


Det är känt som Medelhavets kupol> och anses vara en av de vackraste städerna på Costa Blanca på grund av skönheten i dess kullerstensgator, dess vita hus , stenstränder och den spektakulära utsikten från dess historiska kvarter.


Det har en befolkning på 22.000 invånare i ett område på 34 km 2, varav 6 km är kustlinje . Den gränsar till städerna L'Alfàs del Pi, La Nucía och Callosa d'En Sarrià i sydost och till Jalón, Benisa och Calpe i norr. Det är också mycket nära Benidorm , som anses vara det viktigaste turistcentret i Alicante.


Altea ligger också mycket nära Benidorm , som anses vara det viktigaste turistcentret i Alicante.

play

Varför bo i Altea?

Varför bo i Altea?

Medelhavet och bohemiskt

Att bo i Altea är att leva i andan av en äkta medelhavsby.

Till de sköna gatorna i dess historiska kvarter måste vi lägga till de hantverksverkstäder och butiker vars konstnärer ger den en speciell bohemisk luft.

Lugna stränder med kristallklart vatten

Av de 6 kilometer kustlinje som Altea har, är många av dess stränder av vita och rundade stenar, vilket gör dem tystare och mindre trånga.

En charmig plats med klart och kristallklart vatten, perfekt för att bada eller observera undervattensfaunan.

Charmen av en by, bredvid en storstad

Charmen av en by, bredvid en storstad

Altea har ett komplett utbud av tjänster, nautiska aktiviteter, fritid, gastronomi och till och med Altea Golf Club. Dessutom gör närheten till Benidorm att du kan dra nytta av fördelarna med en livlig stad året runt samtidigt som du kan njuta av lugnet i en av de charmigaste städerna i Medelhavet.

Vädret i Altea

Minimaltemperaturen är cirka 16°C i februari och den högsta temperaturen är 23°C i augusti. Havsvattentemperaturen i Altea varierar från 16°C på vintern till 23°C på sommaren. Som på hela Costa Blanca finns det också mer än 300 soldagar om året.

Sport året runt

Den omfattande sportinfrastrukturen i Altea gör det möjligt att utöva många sporter. Detta, tillsammans med det exceptionella klimatet, har gjort staden till den perfekta platsen för att utöva sport när som helst på året. Av denna anledning har idrottslag från hela Europa valt det för sina träningsläger, särskilt på vintern och våren.


Bland andra offentliga anläggningar finns: Altea Sailing Club, Sports City, Municipal Swimming Pool och Tennis and Paddle Club.

Vad ska man se i Altea?

Stränderna i Altea

merMinus Information om mig

På sin sex kilometer långa kustlinje har Altea flera stränder där du kan njuta av det goda Medelhavsvädret i en obefolkad miljö eftersom stränderna är gjorda av grus eller stenar, perfekt för hela familjen.

De mest centrala är dess urbana stränder, Playa de La Roda och Playa de L'Espigó, som ligger bredvid strandpromenaden, med alla typer av tjänster och mycket nära restauranger där du kan njuta av det typiska köket med ris, fisk och tapas.

Andra stränder, också i närheten är Cap Negret Beach, med underbar utsikt över bukten och Sierra de Bèrnia, Cap Blanch Beach, som du hittar bredvid Club Náutico Altea med en längd på mer än en kilometer eller Barreta Beach, bredvid Luis Campomanes Marina.

För att komplettera erbjudandet hittar du Mascarat Beach, med otrolig utsikt och dess Cala Barra Grande, som tillsammans med Galera-Solsida Beach, är naturistområden och du har till och med hundvänliga stränder i Altea, som Playa de la Olla.

Playa de la Olla.

Stränderna i Altea

Altea stad, gamla stan

Alteas hjärta är dess gamla stad, ett nätverk av asfalterade gator som klättrar upp till toppen av Plaza de la Iglesia, där du kan få en glimt av detta monument med blå kupoler med vita motiv, en ikon för kommunen.

Från detta torg kan du njuta av spektakulär utsikt över havet , liksom charmen hos konstnärerna som försöker återspegla skönheten i det rena Medelhavet i sina målningar.

Gå bland dess hus med vitkalkade fasader, balkonger och dörrar dekorerade med blommor och växter, och upptäck dess målningsbara hantverksbutiker , som ger en bohemisk luft till detta charmiga historiska centrum.

Altea stad, gamla stan

Nautiska sporter, hamnen och strandpromenaden i Altea

Bredvid havet som badar Alteas kust har du Paseo Marítimo , prickad med restauranger där du kan prova Alteas gastronomi baserad på ris, fisk och skaldjur.

Rutten längs kusten, passerar dess stadsstränder, där du kan sola eller ta en lugn simtur, med tanke på att de är grusstränder, tenderar de att vara mindre trånga. Den fortsätter till hamnen där du kan se allt från små fiskebåtar till stora yachter.

För älskare av vattensporter är Costa Blanca ett paradis , och i Altea, tack vare sina tre hamnar och Nautical Club, har du ett brett utbud av alternativ som segling, paddelsurfing, kajakpaddling och dykning.

Costa Blanca är ett paradis .

Nautiska sporter, hamnen och strandpromenaden i Altea

Kulturarv i Altea

merMinus Information om mig

Altea har ett attraktivt kulturellt och arkeologiskt arv som inkluderar:

  • Romersk akvedukt av Els Arcs (2: a århundradet). Den korsade ursprungligen Les Rotes-ravinen för att transportera vatten från floden Algar till den antika romerska villan Albir.

  • Bellaguarda Tower (14th century). Det står på resterna av ett gammalt försvarstorn som utgjorde en del av befästningen och var i bruk fram till 1500-talet.

  • Torre de la Galera (1500-talet). Det utgjorde en del av kustnätverket av vakttorn, som ansvarade för att varna i händelse av fara. Det ligger i bostadsområdet Galera del Mar.

  • Baluarte y Recinto Renacentista de Altea (1600-talet). Murarna byggdes efter fördrivningen av morerna 1609. Planlösningen från 1617 har bevarats, med några av dess ingångsportar, byggnader från perioden och mycket bra arkitektur från 1700- och 1800-talen.

  • Kyrkan Nuestra Señora del Consuelo (1900-talet). Formerna och färgerna på dess blåglaserade keramiska kakelkupoler är en representativ symbol för Altea. Den så kallade ”toppkyrkan” står ovanpå en annan renässanskyrka som tidigare var en del av en fästning från 1600-talet.
Kulturarv i Altea

Hur tar man sig till Altea?

1

Med bil

Med bil kan du nå Altea direkt från nationalväg N-332, som förbinder den med de olika kuststäderna som Benidorm eller Calpe. Du kan också ta dig dit via motorvägen AP-7, som förbinder hela kusten, genom att ta avfart 64.

2

Med flyg

Altea ligger cirka 60 kilometer norr om Elche-Alicante Miguel Herández Airport, i El Altet, som har mycket goda motorvägsförbindelser. Ett annat alternativ är Valencia Airport som ligger 116 kilometer norrut.

3

Till sjöss

Det finns tre marinor i Altea: Marina Greenwich eller Club Náutico Luis Campomanes, Club Náutico de Altea och Porto Senso, som alla har mer än 900 båtplatser där du kan lämna din båt. Det är ett kort avstånd till Balearerna, 65 miles från Ibiza och Formentera.

4

Med buss

Altea är förbundet med olika busslinjer som går till närliggande städer som Benidorm, Jávea eller Dénia till flygplatserna och städer som Valencia och Madrid med ALSA-företaget;

5

Med spårvagn

Du kan också komma till Altea på linje 9 i spårvagnen, Alicante-spårvagnen som förbinder alla städer på Costa Blanca North, från huvudstaden till Dénia;

Officiella webbplatser med mer information om Altea:

Turism i Altea

Alteas rådhus

Vill du ha mer information?