Att leva i Benidorm

Vad ska man se och göra i Benidorm?

Var ligger Benidorm?

Benidorm ligger intill Medelhavet, 40 minuter norr om staden Alicante (Valencian Community) och El Altet flygplats. Det är det mest kända semestermålet i östra Spanien och anses därför vara turisthuvudstaden på Costa Blanca.


Det gränsar i norr till La Nucia, Alfaz del Pi, Polop de la Marina och Benimantell, inåt landet, och i söder till Finestrat och mycket nära Villajoyosa. På en yta av 39 km2 har den 5 kilometer kustlinje med två stora stadsstränder med fin sand.


Benidorm har en befolkning på mer än 69 000 invånare, även om den kan nå 400 000 på sommaren. Dess märkliga skyline har gett den smeknamnet Medelhavets New York, eftersom det är den stad som har den högsta tätheten av skyskrapor i världen, näst efter Manhattan.

play

Varför bo i Benidorm?

Varför bo i Benidorm?

Den eviga sommaren

Vill du leva på semester året runt? Benidorm är platsen för dig. I den här staden samlas miljön, klimatet, solen och stranden praktiskt taget alla tolv månader.

Även om sommaren är på topp har Benidorm ett stort antal åretruntboende, både lokalbefolkning och internationella, vilket gör staden till en mångkulturell miljö.

Fritid för alla åldrar

Om det är något Benidorm har så är det ett brett utbud av fritidsaktiviteter för barn, unga och gamla.

Utöver sina stränder har staden alla typer av underhållningsplatser, barer och restauranger, golf, nöjesparker, nautiska aktiviteter och pubar och nattklubbar för att njuta av nattlivet.

Vädret i Benidorm. Klimat, strand, natur

Vädret i Benidorm. Klimat, strand, natur

Benidorm har ett mikroklimat som kännetecknas av sitt läge mellan bergen, med en genomsnittlig årstemperatur på 21,5º med ett minimum på 8ºC och ett maximum på 29º i augusti, så du kommer att njuta av milda vintrar och varma somrar.


Havsvattentemperaturen i Benidorm varierar från 14°C på vintern till 26°C på sommaren. Liksom hela Costa Blanca har det också mer än 300 soldagar om året.


Detta, tillsammans med de immanenta stadsstränderna, bergens skönhet och dess undervattensrutter, gör Benidorm till en plats med en speciell charm.

Gastronomi i Benidorm

Gastronomin i Benidorm representeras huvudsakligen av arroz caldoso de salmonetes y calabaza, boquerones ris med spenat, cazuela de pescado al estilo pobre och pebrot.Benidorms bakverk inkluderar dess cocas rellenas (fyllda kakor), dess sötpotatiskakor och dess San Blas-bulle. Det finns också många restauranger i Benidorm som erbjuder både nationella och internationella rätter.

Golf i Benidorm

Golf i Benidorm

Om du är ett golffan hittar du i Benidorm flera golfbanor att spela som Benidorm Club de Golf, Las Rejas Golf eller Villaitana Golf.

Det finns också ett brett utbud av vattenaktiviteter, undervattensturer som Mal Pas Route eller Route of the Arches, alla typer av vattensporter och till och med vattenskidor.

Ett brett utbud av idrottsanläggningar

Benidorm har olika idrottsanläggningar som Guillermo Amor Sports City, med friidrottsbana, fotbollsplan, olympisk simbassäng, multisportbanor och frontonbanor.

Vidare har Palau d'Esports l'Illa de Benidorm en kapacitet för 4.000 åskådare och en spelyta på 3.500 m2 för basket, handboll och inomhusfotboll.

Vad man kan se i Benidorm

Benidorms stränder

Benidorms kustlinje domineras av sina två stora stadsstränder med blå flagg, vit sand och vatten av hög kvalitet. Det här är de välkända stränderna Levante och Poniente som gränsar till staden: säkra stränder med rent, grunt vatten, perfekt för hela familjen att njuta av.

Om du å andra sidan föredrar att hitta små, mer dolda platser att ta ett dopp, besök Mal Pas Beach, som har tilldelats den blå flaggan, eller vikarna Tío Ximo och La Almadrava.

Alla med kristallklart vatten, perfekt för snorkling eller dykning och naturligtvis med panoramautsikt över holmen framför Benidorm, känd som Isla de los Periodistas eller l'Illa de Benidorm.

Benidorms stränder

Utsiktspunkt från slottet

Om du någonsin har sett ett vykort av Benidorm, var en av dess huvudpersoner utan tvekan Mirador del Castillo, en av de mest fotograferade platserna och en viktig plats för en promenad runt staden.

Den här utsiktspunkten ligger där stadens tidigare fästning stod, som försvarade den från möjliga attacker till sjöss och ligger på en klippig utklipp mellan stränderna Levante och Poniente.

Det är också känt som Medelhavets balkong, på grund av dess läge och tack vare den fantastiska panoramautsikten som kan skymtas över havet intill stadens vik. Inte att missa.

Utsiktspunkt från slottet

Strandpromenad i Benidorm

På promenaderna längs stränderna i Benidorm kan du inte missa strandpromenaden Playa de Poniente.

Det här är en stadspromenad som gränsar till en av de två viktigaste stränderna i kommunen och som förbinder kustens naturliga skönhet med staden på ett harmoniskt sätt.

Dessa konstnärliga utställningar av skulpturer och monument gör det också till ett friluftsmuseum bara några meter från havet.

Ett vackert område att njuta av att koppla av både i solljus och i skymningen, tack vare den unika charmen i dess nattbelysning.

Strandpromenad i Benidorm

Serra Gelada naturpark

Naturparken Serra Gelada, eller Sierra Helada på spanska, är ett exceptionellt landskap som bildas av detta berg som ligger mellan Benidorm, Alfaz del Pi och Altea och kustens ekosystem med stort miljömässigt och ekologiskt värde.

Från bergskedjan kan du njuta av oändliga vyer över havet när du går längs dess stigar. Du kan följa rutten som går från Cala del Tío Ximo-viken till Torre de les Caletes: ett femhundra år gammalt vakttorn som användes för att försvara staden från pirater.

Det här är en lätt och tillgänglig rutt, eftersom den går längs en asfalterad väg utan trafik, vilket gör den även lämplig för rullstolar eller kärror.

Serra Gelada naturpark

Kulturarv och museer i Benidorm

merMinus Information om mig

Utstående från sitt arkeologiska arv är Torre de Morales eller Escaletes-tornet och Torre de Punta del Cavall eller Seguró-tornet (1500-talet). Ruinerna av dessa vakttorn bevaras fortfarande idag.

Benidorm har flera museer, inklusive:

  • Huerto de Colón. Det byggdes 1885 av Vicente Zaragoza Ortuño, kapten för den spanska marinen, som befälhavde sitt största fartyg, ”Colón”.

  • Museo Boca del Calvari. Det ligger i det gamla rådhuset i Benidorm och berättar stadens historia, från dess första bosättare till Benidorm under andra hälften av 1900-talet.

  • Maritimt kulturcenter. Detta havsmuseum har en utställning av marina modeller och nautiska och fiskemotiv.
Kulturarv och museer i Benidorm

Fester i Benidorm

merMinus Information om mig

Benidorms festliga kalender sträcker sig över hela året, med följande festligheter och firande som sticker ut:

  • Saint John's Bonfires. Varje natt den 24 juni samlas folket i Benidorm på Levante- och Poniente-stränderna för att fira San Juan-natten med sina brasor och vattenhopp.

  • Moros y Cristianos Festival I början av oktober äger dessa firande rum, bland vilka paraderna med sina timpani, shawms och det oupphörliga ljudet av krut sticker ut.

  • Patron Saint Fiestas till ära för Virgen del Sufragio och San Jaime Apóstol. Från den andra helgen i november till följande onsdag finns det en följd av roliga evenemang som Humour Parade med mer religiösa evenemang som iscensättningen av Finding of the Patron Saint of Benidorm som återskapas på Poniente-stranden, processioner och andra.
Fester i Benidorm

Hur tar man sig till Benidorm?

1

Med bil

Benidorm ligger intill motorvägen AP-7 som går längs Medelhavet och är ansluten till avfarterna 65, Levante och 65A, Poniente - Terra Mítica. Det går också att ta sig hit från den nationella vägen N-332, som går genom alla kuststäder i den spanska Levante-regionen.

2

Flyg till Benidorm. Med flygplan

Benidorm ligger 40 minuter med motorväg från Alicante-Elche International Airport, i El Altet, varifrån flyg avgår från hela halvön och många destinationer utomlands.

3

Till sjöss

Om du kommer till Benidorm med båt har du Benidorm Marina and Yacht Club, med 110 båtplatser för båtar upp till 7 meter långa, som ligger mitt i centrum av staden, mellan Poniente-stranden och Mal Pas-stranden. Det är utgångspunkten för olika utflykter till havs, båtuthyrning och vattenaktiviteter.

4

Med allmänna kommunikationer

Benidorm trafikeras av flera busslinjer från hela Spanien samt från flygplatsen. Närmaste tågstation ligger i Alicante, ca 40 minuter bort, som förbinder staden med de viktigaste huvudstäderna. Benidorm har också en spårvagnshållplats på linje 1, Alicantes spårväg som går längs Alicantes kust från huvudstaden till Dénia.

Officiella webbplatser med mer information om Benidorm:

Benidorm Turism

Benidorms rådhus

Fastighetsmäklare i Benidorm

Fastighetsmäklare i Benidorm

De närmaste Esphouses-kontoren till Benidorm ligger i deras inmobiliaria de Altea, på nummer 2, Calle Raspall.Bostäder till salu i Benidorm

På Esphouses har du tillgängligt ett brett utbud av bostäder till salu i alla områden, stränder och urbaniseringar i Benidorm. Vi har lägenheter och lägenheter till salu; hus, stugor och villor; bungalows och radhus; tomter och tomter: etc.


Du kan köpa en lägenhet eller lägenhet i Benidorm, i något av områdena: Benidorm centrum, hamn, Rincon de Loix ...


Vi har ditt nya hus, villa eller stuga till salu i Benidorm, på någon av stränderna (Benidorm Playa), inklusive på frontlinjen av: Levante Beach eller Poniente Beach. Vi inbjuder dig att känna till villorna bredvid Benidorm som Esphouses främjar.


Vi kan också sälja ditt radhus eller bungalow i Benidorm, i någon av urbaniseringarna i Benidorm: Urbanisering Las Lomas, Urbanisering El Olivar, Urbanisering Entrenaranjos.

Vill du ha mer information?