Att bo i Torrevieja

Vad kan man se och göra i Torrevieja?

Var ligger Torrevieja?

Torrevieja är en stad i Alicante som ligger i Södra Costa Blanca, i den östra delen av Medelhavskusten. Det är en av de viktigaste turiststäderna i Vega Baja, det sydligaste området i Valencian Community, som gränsar till Murcia.


Det ligger vid Medelhavets stränder och mitt i de två närmaste huvudstäderna, mindre än en timme från både Alicante och Murcia . I ett område på cirka 72 km 2 finns det cirka 82 tusen invånare, en siffra som multipliceras på sommaren eftersom Torrevieja är en mycket viktig turistplats i den spanska Levante.


Det har 20 kilometer kustlinje och gränsar i norr till Guardamar, tillsammans med dess distrikt: La Mata, i väster med Los Montesinos, Rojales och San Miguel de Salinas och i söder med Orihuela Costa.

play

Varför bo i Torrevieja?

Varför bo i Torrevieja?

Oslagbart klimat

I staden Torrevieja njuter du av bra väder under alla årstider, med milda temperaturer på vintern och solsken 360 dagar om året. Den lägsta temperaturen är cirka 16°C i januari och den högsta är 29°C i augusti.

Atmosfär året runt

Det här är en livlig stad som, även om den är som störst på sommaren, nationella och utländska invånare bor här året runt, så det finns skolor, köpcentrum, idrottsanläggningar, tjänster och fritids- och kulturutbud även under de svalare månaderna.

Sport och golf i Torrevieja

Sport och golf i Torrevieja

Om du älskar golf, klubbar som Las Colinas, Villamartín, Las Ramblas, Lo Romero, La Finca Golf, Real Club de Golf Campoamor eller Vistabella


Sportaktiviteter i offentliga utrymmen är koncentrerade i Torrevieja i Palacio de Deportes de Torrevieja som upptar en yta på 250 000 kvadratmeter. Här finns fotbollsstadion Vicente García, sporthallen Cecilio Gallego, simbassänger, en hockeyplan, fotbollsplaner, en rugbyplan, en friidrottsbana, flera tennisbanor och paddeltennisbanor, en fronton och andra sportbanor.

Ris- och fiskgastronomi

Torreviejas gastronomi representeras främst av ”caldero”, ris som tillagas tillsammans med skuren fisk. Andra typiska rätter i Torreviejas gastronomi är ris med ärtor och ansjovis, bläckfisk ”en sangonchao” och bläckfisk ”seco”. Staden har också ett brett utbud av nationella och internationella restauranger.

Vad ska man se i Torrevieja?

Urbana stränder i Torrevieja

merMinus Information om mig

Med sina tjugo kilometer kustlinje och tack vare sitt goda klimat har du i Torrevieja ett brett utbud av stränder för att njuta av Medelhavet, alla med klart vatten och av hög kvalitet för bad.

Å ena sidan har du de urbana stränderna som Playa del Cura, mitt i stadens centrum, tillgänglig, med alla tjänster och blå flagga. Bredvid ligger de naturliga simbassängerna, avgränsade av vågbrytare där man kan ta ett lugnt dopp i det lugna vattnet.

Norr om staden ligger Playa de los Locos, även den med blå flagg, tillgänglig och med badhjälp för rörelsehindrade under sommarmånaderna, med fin sand och 25 meter bred, idealisk för hela familjen tack vare säkerheten i det grunda vattnet.

En annan av de urbana stränderna med samma egenskaper, söderut, är Playa de los Náufragos, som kännetecknas av palmerna på själva stranden och vattenparken för de små.

Urbana stränder i Torrevieja

Vikar, Playa de la Mata och hundstrand

merMinus Information om mig

Utbudet av stränder i Torrevieja kompletteras av dess många vikar som Cala Piteras, tillgänglig och med en blå flagga, eller Cala Ferris, i söder, omgiven av palmer, båda med kristallklart vatten perfekt för snorkling.

I den norra delen av stadskärnan hittar du området med vikar som Cala de la Higuera, som till och med har trappor för enkel åtkomst, eller Cala de Cabo Cervera, tillgänglig och med blå flagga.

Om du letar efter hundvänliga stränder, i Torrevieja har du Playa Canina del Rocío, en hundvänlig strand som ligger i söder där husdjur också är välkomna.

Också i byn med samma namn har du Playa de La Mata, en bred strand med fin sand, tillgänglig och två kilometer lång, perfekt för att promenera och njuta av dess tjänster som strandbarer, trampbåtar eller fotbolls- och beachvolleybollplaner.

Vikar, Playa de la Mata och hundstrand

Torreviejas hamn

Torreviejas hamn ligger i hjärtat av staden och utgör en del av en av de mest charmiga platserna för att ta en promenad vid havet.

Här ligger Real Náutico de Torrevieja, liksom andra restauranger och några av de mest eleganta klubbarna i staden.

Du kan också besöka de flytande museerna, som ligger på båtar och promenera längs Dique de Levante, en vågbrytare där du kan gå cirka en och en halv kilometer omgiven av havet till fyren.

Torreviejas hamn

Torreviejas strandpromenad

merMinus Information om mig

Nära hamnen har du Paseo Juan Aparicio, strandpromenaden där du också hittar många kaféer och restauranger där du kan prova Torreviejas gastronomi, baserad på fisk och ris och andra internationella rätter.

Andra sidan kan du också besöka mercadillo de casetas de madera, med bås som säljer kläder, souvenirer, accessoarer och presenter, bland tivoliattraktionerna för barn, och Paseo Vista Alegre, med sin skulptur som hyllar de traditionella populära sångerna från Habaneras.

Ganska nära, och för att slutföra promenaden tillägnad havet, besök Museo del Mar y la Sal eller Eras de la Sal, där saltbåtarna från stadens saltgruvor historiskt sett lastades. Idag är en av dess innergårdar platsen för den årliga internationella Habanera och Polyphony Contest of Torrevieja.

Torreviejas strandpromenad

Naturparken La Mata och Torreviejas laguner

Lagunas de Torrevieja utgör en del av denna skyddade naturpark som är karakteristisk för staden. De är två stora laguner som upptar mer än två tusen hektar som ligger mellan Torrevieja, Los Montesinos, Rojales och Guardamar del Segura.

De kännetecknas av sina livande färger, en av dem grön och den andra känd som Pink Lagoon, på grund av den ton som deras vatten förvärvar på grund av en bakterie som släpper ut ett pigment av denna färg, ett skådespel för ögonen.

Du kan gå runt lagunerna på lätta stigar, lämpliga för hela familjen, varifrån du kan se de karakteristiska rosa flamingos och andra fåglar som bor i våtmarken med stort ekologiskt och miljömässigt värde.

Naturparken La Mata och Torreviejas laguner

Kulturellt arv

merMinus Information om mig

Torrevieja har ett attraktivt kulturellt och arkeologiskt arv som inkluderar:

  • Cabo Cervera Tower eller Torre del Moro (1300-talet). Detta är ett kustvakttorn som beordrades att byggas av kung James II av Aragonien och Valencia för att skydda mot attacker från muslimska galärer.

  • Torre de La Mata (1300-talet). Detta försvarstorn ligger på stranden i La Mata, i det som är känt som Plaza del Embarcadero, och ger sitt namn till byn Torrelamata eller La Mata.

  • Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepción (XVIII). Denna neoklassiska kyrka byggdes om 1844. Stenarna i det gamla tornet som gav Torrevieja sitt namn användes.

  • Eras de la Sal (1700-talet). Detta saltverk, där saltet skeppades på pråmar, byggdes 1776; det förstorades under åren tills det upphörde att fungera 1958.
Kulturellt arv

Museer i Torrevieja I

Museer i Torrevieja inkluderar:

  • Museo del Mar y de la Sal. Detta etnologiska museum visar bitar av salthantverk, en samling av periodfotografier, modellfartyg och fiske- och navigationsartiklar.

  • Flytande museum för patrullbåten Albatros III. Detta fartyg tjänade tullövervakningstjänsten i 33 år tills det överfördes till havs- och saltmuseet.

  • Floating Museum Submarine S-61 Delfin. Detta är en ubåt i Daphne-klassen som lånas ut från den spanska marinen till Torrevieja stadshus, vilket ger besökarna chansen att se insidan av en ubåt.
Museer i Torrevieja I

Museer i Torrevieja II

Andra intressanta museer som är värda ett besök i staden är:

  • Museum of Holy Week ”Tomás Valcárcel”. Inuti museet visas religiösa bilder, troner, banderoller med handgjorda broderier, målningar och andra föremål relaterade till processionerna under hela året, utom vid påsk.

  • Museum of the Habanera ”Ricardo Lafuente”. Här finns personliga minnen av Ricardo Lafuente, författare till den officiella Torrevieja-hymnen och världsauktoritet inom området Habanera torrevejense, och av den musikaliska grupp som han ledde: ”Salinas de Torrevieja” kör och orkester.
Museer i Torrevieja II

Hur kommer man till Torrevieja?

1

Med bil

Torrevieja är ansluten till resten av kuststäderna med nationella vägen N-332. Det har också direkt tillgång från motorvägen AP-7, avfarter 528, 745 eller 763 mot La Zenia / Orihuela Costa om du kommer söderifrån. Torrevieja ligger cirka 50 kilometer från Alicante stad.

2

Med flyg

Elche-Alicante Miguel Hernandez International Airport vid El Altet ligger cirka 40 minuter norrut, med direktförbindelse via N-335 eller A-7. I söder och cirka en timmes bilresa bort finns också den internationella flygplatsen i regionen Murcia, mycket mindre än Alicante men med några direkta nationella och internationella flygningar.

3

Till sjöss

Om du anländer med båt har du Puerto Deportivo Marina Salinas, Real Club Náutico de Torrevieja och Puerto Deportivo Marina Internacional de Torrevieja, som har cirka 2.200 förtöjningar och ligger i hjärtat av staden. Det finns också ett shoppingområde, ett brett utbud av nautiska aktiviteter och en mängd olika tjänster, inklusive restauranger och kaféer.

4

Med kollektivtrafik

Torrevieja kan nås med olika busslinjer som förbinder staden med Alicante flygplats och närliggande destinationer som Elche, Alicante, Pilar de la Horadada, Orihuela eller Murcia, liksom Madrid, Albacete eller städer i norra Spanien. Några av de företag som är verksamma i Torrevieja är Avanza, Alsa eller Bilmanbus.

Den närmaste tågstationen är RENFE-tågstationen i Alicante. Därifrån finns det stadsbussar som ansluter till Alicantes busstation.

Officiella webbplatser med mer
information om Torrevieja:

Turism i
Torrevieja

Rådhuset i
Torrevieja

Fastighetsmäklare i Torrevieja

Fastighetsmäklare i Torrevieja

De närmaste Esphouses-kontoren till Torrevieja ligger i dess fastigheter i Guardamar del Segura, vid nr 25, Avenida Cervantes, en av stadens kommersiella artärer.


På Esphouses har vi dussintals fastigheter till salu i alla områden, stränder och urbaniseringar i Torrevieja. Vi har lägenheter till salu i Torrevieja; hus, stugor och villor; bungalows och radhus; mark och tomter: etc. Du kan köpa en lägenhet eller lägenhet i Torrevieja, i något av följande områden: Torrevieja stad, Torrelamata ...


Vi har ditt nya hus, villa eller stuga till salu i Torrevieja, på någon av stränderna (Torrevieja Playa), inklusive på frontlinjen för: Playa de la Mata, Playa de Los Locos, Playa del Cura, Playa del Acequión eller Playa de Los Náufragos.


Vi kan också sälja ditt radhus eller bungalow i Torrevieja, i någon av urbaniseringarna i Torrevieja: Urbanisering Aguas Nuevas, Urbanisering La Siesta, Urbanisering Los Balcones, Urbanisering Los Altos del Edén eller Urbanisering Nueva Torrevieja.

Vill du ha mer information?