Att bo i Finestrat

Vad finns det att se och göra i Finestrat?

Var ligger Finestrat?

Finestrat är en stad belägen i norra delen av provinsen Alicante, Valencian Community, Spanien, i det område som kallas Costa Blanca North och regionen Marina Baja.


Begränsad i norr av Benidorm , i söder av Villajoyosa och till det inre av kommunerna Orcheta, Sella, Benimantell och Polop. Den har Beach of Finestrat och dess urbana centrum är uppdelat mellan kustområdet och stadens centrum, 5 kilometer från stranden.


Den har en total yta på 42 kvadratkilometer och en befolkning på drygt sju tusen invånare, ett antal som ökar på sommaren på grund av sina sommarboende.

play

Varför bo i Finestrat?

Varför bo i Finestrat?

Berg vid havet

Att bo i Finestrat är att leva med privilegiet att njuta av en bergsby i hjärtat av Medelhavet.

I dess gamla stadskärna, med sina små gator , dekorerade med växter och blommor, kan du andas en lugn och lugn luft med skydd av berget och utsikten över havet.

Natur och stad med medelhavsklimat

Den speciella orografin, på sluttningarna av Puig Campana, den högsta kusttoppen på den iberiska halvön, gör att du kan njuta av ett klimat med milda temperaturer och soliga dagar året runt.

Här kan du njuta av utomhuslivet och välja mellan lugnet i att bo i en by och bekvämligheterna i turistområdet, nära kusten.

Gastronomi, fritid, bergsklättring och strand.

Gastronomi, fritid, bergsklättring och strand.


Finestrat är en stad som samlar attraktioner för alla typer av invånare och besökare.


Å ena sidan har du dess La Marina köpcentrum med restauranger, fritid, stormarknader och tjänster året runt.Andra sidan lockar dess närhet till Puig Campana vandrare och bergsälskare som kommer för att gå sina rutter och, alla njuter av gastronomin baserad på ris med typiska sorter som ris och kanin.


En plats där byns lugn och stadens bekvämligheter kombineras, också på grund av dess närhet till Benidorm, turismens nervcentrum på Costa Blanca.

Vad finns att se i Finestrat?

Stranden La Cala de Finestrat

merMinus Information om mig

La Cala de Finestrat är en urban strand med fin sand och en längd på 300 meter. Den kantas av en strandpromenad där du kan njuta av havet och bergsgastronomin i de många restaurangerna.

Stranden ligger i en liten vik som flankeras av bergskullen i söder, där du hittar Torre del Aguiló, som kan nås genom att gå längs en enkel väg genom en tallskog med vacker utsikt över Medelhavet. I norr gränsar den till kullen Tossal de la cala och byggnaderna i Benidorm.

Den har en blå flagga, som intygar kvaliteten på stranden, med all service och klart, lugnt vatten, perfekt för hela familjen, så att du kan njuta av simning nästan när som helst på året, med tanke på de varma temperaturerna i området.

Stranden La Cala de Finestrat

Puig Campana Mountain

merMinus Information om mig

Puig Campana är berget i staden. Dess höjd på mer än 1,4 km gör det till det högsta kustbergsmassivet på den iberiska halvön. Det är stadens ikon och kan ses från vilken punkt som helst, vilket ger det en speciell charm till denna stad på Costa Blanca.

Om du är en natur- och bergsälskare kan du utforska Puig Campana på vandrings- eller cykelvägar samt klättra några av dess brantaste sluttningar.

En topp omgiven av magi tack vare de många legenderna om dess ursprung. Krönt av två toppar, en av dem verkar ha skurits och därav namnet: El Tajo del Puig Campana, varifrån berättelserna om jättar eller krigare som använde ett svärd med krafter för att ge den sin speciella form.

Puig Campana Mountain

Sport i Finestrat

merMinus Information om mig

Sportinfrastrukturen i Finestrat gör det möjligt att utöva olika sporter. Bland andra offentliga anläggningar finns La Foia Sports Complex, som inkluderar:

 • Kommunal sportpaviljong. Med en yta på 2.500 m2 har den en 1.200 m2 multisportplan anpassad för träning av fotboll med fem sidor, volleyboll, handboll och basket. Paviljongen har också ett gym för styrketräning och ett rum för aktiviteter (underhållsgymnastik, pilates, zumba och balett).

 • La Foia fotbollsplan. Den har en spelyta på 6 500 m2. Det är tränings- och tävlingsplatsen för C.F. Unió Esportiva Finestrat, som har mer än 100 spelare i kategorier som sträcker sig från yngsta till ungdom.

 • Pump track circuit. För BMX-cykling och även lämplig för skotrar och skateboards. Den har en yta på 1.850 m2, mellan asfalt och konstgräs.

I Finestrat finns dessutom kommunala gymnasiet, med ett varierat sportutbud som inkluderar taekwondo, stretching och styrkelyft.

Sport i Finestrat

Kulturellt och arkeologiskt arv

merMinus Information om mig

Finestrat har ett attraktivt kulturellt och arkeologiskt arv som inkluderar:

 • Borgen i Finestrat (XIII). Beläget i den högsta delen av byn finns det bara rester av denna byggnad i undergrunden där det också finns en plats med iberiska, romerska och arabiska lämningar. Därifrån kan du se hela kustlinjen så långt som staden Alicante.

 • San Bartolomé-kyrkan (XIV-XVIII). Barock i stil, det invigdes till skyddshelgonet för Finestrat 1751. Den ligger i det historiska kvarteret Finestrat.

 • Fuente del Molino (1800-talet) Regleringen av vattnet som rinner från de 15 piporna i det som kallas Font del Molí går tillbaka till 1951.

 • Ermita del Santísimo Cristo del Remedio (1900-talet). Den ligger i slottsområdet och byggdes 1925 och restaurerades 1952 efter skador som uppstod under spanska inbördeskriget.

 • Hängande hus (XX). De reser sig ur jorden med ryggen mot berget Puig Campana och är upphängda 238 meter över havet.
Kulturellt och arkeologiskt arv

Festivaler i Finestrat I

Finestrats festkalender sträcker sig över hela året och belyser följande festligheter och firande:

 • Festivaler till ära för Sant Antoni del Porquet. Det är en av de äldsta traditionerna i Finestrat och är kopplad till uppfödningen av en gris för dess efterföljande ”slakt”. Den firas vid vintersolståndet och traditionen med att byns ungdomar går runt med grisen och samlar in donationer från grannarna, hus för hus, upprätthålls. Efteråt hålls en auktion av det insamlade materialet och köttprodukter lottas ut bland alla som deltar.

 • Heliga veckan. Processionerna och de religiösa föreställningarna avlöser varandra med rekreationsevenemang som t.ex. den traditionella klättringen till Font del Molí för att äta ”mona” på annandag påsk.
Festivaler i Finestrat I

Festivaler i Finestrat II

merMinus Information om mig

Och under sommarsäsongen är de viktigaste festligheterna i Finestrat:

 • Saint John's Eve. Sommarsolståndet är en århundraden gammal fest där ungdomar tänder bål på sanden på stranden Cala de Finestrat och sedan hoppar över dem. Musik och fyrverkerier upplivar danserna, gastronomiska provsmakningar och bad i havet.

 • Patronhelgonfestivaler till ära för San Bartolomé. I mer än hundra år har dessa festligheter hållits runt den 24 augusti, det datum då San Bartolomé, Finestrats skyddshelgon, firas. Under dessa dagar kombineras hängivenhet med nöje.

 • Fiestas de la Cala till turistens ära. Under den andra veckan i september avslutas sommarsäsongen och invånare och besökare njuter av gatufester, parader etc. i Cala de Finestrat.
Festivaler i Finestrat II

Hur kommer man till Finestrat?

1

Med bil

Finestrat ligger bara 8 minuter från Benidorm och kan nås antingen via motorväg eller via den nationella vägen som går längs Medelhavskusten. Med bil kan du nå Finestrat från Autovía A-70 och  AP-7 genom att ta avfart 66 mot Villajoyosa, om du kommer söderifrån eller avfart 65-A mot Benidorm (Poniente)/Terra Mítica om du kommer norrifrån och följa de regionala vägarna.
.

2

Med flyg

Den närmaste flygplatsen till Finestrat är Alicante-Elche Miguel Hernandez Airport, som ligger i El Altet-distriktet i El Altet, bara 40 minuter söderut. Denna flygplats har många flygningar till nationella och internationella destinationer under hela året.

3

Till sjöss

Om du kommer med båt ligger de närmaste marinorna till Finestrat i städerna Benidorm och Villajoyosa, som gränsar till kommunen. I Benidorm har du hamnen med samma namn och dess Yacht Club, med 110 förtöjningar, cirka 20 minuter norrut. Å andra sidan, cirka 15 minuter söderut har du Club Náutico de Villajoyosa, med 330 förtöjningar.

4

Med buss

Närheten till Benidorm innebär att Finestrat har bussförbindelser till närliggande städer och de viktigaste spanska huvudstäderna. Företaget ALSA trafikerar staden liksom Llorente Bus som förbinder den med Benidorm.

5

Med spårvagn

Närmaste spårvagn till Finestrat är i Benidorm, där den stannar på spårvagnslinje 1, som förbinder huvudstaden Alicante med alla städer på norra Costa Blanca ända till Dénia.

Officiella webbplatser med mer
information om Finestrat

Turism i Finestrat

Finestrat rådhus

Fastigheter i Finestrat

Fastigheter i Finestrat

Esphouses har ett fastighetsutvecklingskontor i Finestrat, på Calle Berlín, nummer 24.

Den närmaste Esphouses fastighetsbyrå till Finestrat ligger på dess fastighetskontor i Altea, på nummer 2, Calle Raspall.

Fastigheter till salu i Finestrat

Förutom nya utvecklingar har vi dussintals fastigheter till salu i de olika områdena, stränderna och urbaniseringarna i Finestrat. Vi har lägenheter och lägenheter; hus, stugor och villor; bungalows och radhus; mark och tomter.

Du kan köpa en lägenhet i Finestrat, i Cala de Finestrat eller Finestrat by.

Vi har också hus, stugor och villor till salu i Finestrat; i någon av urbaniseringarna i Finestrat som Golf Bahia eller Sierra Cortina. I det senare inbjuder vi dig att besöka villorna bredvid Benidorm som Esphouses marknadsför.

Vi kan också sälja ditt radhus eller bungalow i Finestrat.

Vill du ha mer information?