Orihuela Costa

Vad ska man se och göra i Orihuela Costa?

Var är Orihuela Costa?

Orihuela Costa ligger på den södra kusten i provinsen Alicante, i regionen Vega Baja, i det område som kallas Södra Costa Blanca . Det är strandområdet i staden Orihuela, vars centrum ligger längre inåt landet, cirka 35 kilometer bort.


Orihuela Costa gränsar i norr till Torrevieja och i söder till Pilar de la Horadada, den sydligaste kommunen i provinsen Alicante.


Detta Orihuela-distrikt har en befolkning på cirka 20. 000 registrerade invånare, även om det uppskattas att det kan finnas cirka 45 000, i ett område som har 16 kilometer kustlinje och där du kan hitta stora urbaniseringar som La Florida, Playa Flamenca, VillaMartín, Dehesa de Campoamor, Las Mimosas, Horizonte, La Zenia, Las Piscinas och Villarosa.

play

Varför bo i Orihuela Costa?

Varför bo i Orihuela Costa?

Sol, strand och internationell atmosfär

Orihuela Costa är platsen att bo på sommaren. Med sina 360 soldagar per år och sina 11 stränder har tusentals utländska invånare valt denna del av Alicante-kusten som sin bostad på grund av dess klimat, dess stränder och dess tjänster, även om antalet människor som anländer från inlandsstäderna för att njuta av kusten multipliceras under sommarsäsongen.

Temperatur i Orihuela Costa

Minsta temperaturen är cirka 5 ° C i januari och högsta temperaturen är 32 ° C i augusti, medan havsvattentemperaturen i Orihuela Costa sträcker sig från 16 ° C på vintern till 26 ° C på sommaren.

Havsvattentemperaturen i Orihuela Costa sträcker sig från 16 ° C på vintern till 26 ° C på sommaren.

Shopping- och fritidsområde

Shopping- och fritidsområde

Orihuela Costa har blivit epicentrum för shopping i det omgivande området tack vare byggandet av köpcentret La Zenia Boulevard, det största i hela Alicante-provinsen, med ett brett utbud av shopping, restauranger och fritidsanläggningar, som lockar besökare från alla omgivande kommuner.

Gastronomi

Gastronomin i Orihuela Costa representeras av rätter som arroz con costra, cocido con pelotas, paella huertana, kalkongryta eller stuvade bönor, utan att glömma den utmärkta kustfisken som havsbraxen.

Golfbanor i Orihuela Costa

Om du älskar golf, i Orihuela hittar du 90 hål fördelade på fem banor: Club de Golf Las Ramblas, Campo de Golf Villamartín, Las Colinas Golf & Country Club, Real Club de Golf Campoamor och Vistabella Golf i bostadsområdet EntreNaranjos. Det finns också andra mycket nära som Greenlands Golf Club, cirka 8 kilometer bort, och Golf La Finca, 13 km bort.

Sport och hav

I Orihuela Costa har du dess Municipal Sports Centre, med en yta på 24. 000 m2, med en pool, paddeltennisbanor, tennisbanor, multisportbanor, fotbollsplaner och en löparbana.

På stränderna och dess två småbåtshamnar hittar du också sportaktiviteter att njuta av i vattnet som paddelsurfing, kanotpaddling, kajakpaddling eller snorkling.

Vad ska man se i Orihuela Costa?

Stränder i Orihuela Costa

merMinus Information om mig

Många människor frågar sig själva, Har Orihuela en strand? och svaret är eftertryckligt ja, Orihuela Costa är ett paradis för strandälskare, med 11 stränder och vikar längs dess 16 kilometer kustlinje.

De blå flaggorna och turistkvalitetscertifieringarna har gjort det till staden med det högsta antalet utmärkelser per kilometer kustlinje i hela Spanien .

Från norr till söder om kommunen kan du njuta av stränderna i Punta Prima, Cala Mosca och Cala Estaca (Playa Flamenca), Cala Cerrada och Cala Bosque (La Zenia), Cala Capitán och Playa de la Caleta (Cabo Roig), Calas de Aguamarina, Playa de La Glea och Playa de Barranco Rubio (Campoamor) och Playa de Mil Palmeras, som den delar med kommunen söder om Pilar de la Horadada.

Stränder i Orihuela Costa

Rundtur på Orihuela-stranden

merMinus Information om mig

I norr, vid gränsen till Torrevieja, är en av de mest populära stränderna Playa Punta Prima, med 6 500 meter fin sand och en strandpromenad som leder till en vågbrytare, varifrån du kan njuta av en vacker panoramautsikt över kustlinjen.

Näst hittar du Cala Mosca, flankerad av två klippiga vikar, mycket nära det märkliga soluret på strandpromenaden och med ett strandområde som är lämpligt för hundar; Cala Cerrada, skyddad av en liten klippa eller Cala Estaca, också med fin sand och omgiven av barer och strandbarer.

Ett annat strandalternativ som passar för hela familjen tack vare det lugna vattnet och den fina sanden är Cala Bosque i La Zenia och Cala Capitán i Cabo Roig. De har en yta på 27.000 respektive 7.000 meter och båda har alla tjänster, inklusive en tillgänglig strand och amfibiestol för personer med rörelseproblem.

Deras storlek gör dem idealiska för sport, i Cala Bosque hålls faktiskt mästerskap i strandhandboll. Cala Capitán kännetecknas också av en liten holme som kallas ”Isla del Carmen”.

Rundtur på Orihuela-stranden

Fler vikar i Orihuela

merMinus Information om mig

I Cabo Roig hittar du Playa de la Caleta, en naturlig strand med gyllene sand med en yta på 6.000 meter, som ligger under de urbaniserade klipporna och kännetecknas av dess Torre Vigía (vakttorn), en tillgång av kulturellt intresse. Om du gillar vattenaktiviteter finns det något att erbjuda i den intilliggande Cabo Roig Marina.

Söderut finns Aguamarina Coves, som kombinerar sandområden och andra mindre välbesökta klippområden och har en fossilstrand och ett naturligt mikroreservat med skyddad flora; Playa de La Glea, intill tallskogen i Campoamor, där du också kan ha picknick, och Club Náutico del Puerto Dehesa de Campoamor, där du kan göra aktiviteter som båtuthyrning, paddelsurfing eller kajakpaddling.

Å andra sidan, på Barranco Rubio Beach , kan du ta långa promenader tack vare dess längd, den längsta i hela Orihuela, och njuta av blandningen av de röda färgerna på klipporna, den gyllene sanden och det blå havet.

Redan gränsar till kommunen Pilar de la Horadada är Playa de Mil Palmeras , en 15 500 meter lång strand med fin sand som vilar på en naturlig klippvägg.

Fler vikar i Orihuela

Besök Orihuelas gamla stadskärna

merMinus Information om mig

Om du undrar vad du ska göra i Orihuela Costa, är dess historiska centrum, 35 kilometer från stranddistriktet, värt ett besök för sitt rika arv. Vid ett besök i stadens centrum kan du upptäcka dess gamla kvarter som erkänns som en historisk-konstnärlig och monumental plats

Historia finns inom väggarna i hus, kyrkor, katedraler och kloster i staden, som inkluderar ett slott på toppen av kullen bredvid staden: San Miguel-kullen. Allt detta, tillsammans med museerna som är utspridda runt staden, till exempel Museum of the Reconquest , eller Diocesan Museum of Sacred Art , gör Orihuela till ett viktigt resmål för att njuta av den kulturella och arkitektoniska rikedomen i östra Medelhavet.

Men utan tvekan är stadens kännetecken Miguel Hérnandez House Museum . Detta är en av de viktigaste poeterna i historien om nittonhundratalets litteratur i Spanien, som föddes och levde en del av sitt liv i denna stad i Alicante.

I detta husmuseum kommer du att upptäcka hur hemmet till denna poet som tillhörde den litterära rörelsen som inramades av det spanska inbördeskriget var, där utformningen av element och möbler i en typisk Orihuela-familj på den tiden bevaras.

Besök Orihuelas gamla stadskärna

Köpcentret Zenia Boulevard

La Zenia Boulevard är det största köpcentret i hela Alicanteprovinsen, med mer än 80.000 meter shoppingområde, 150 butiker, restauranger, kaféer och andra fritidsanläggningar som är utformade för hela familjen.

Den öppna planlösningen gör att det ser ut som en liten stad, med sina gator, sitt Plaza Mayor, sina växtområden och fontäner. På det centrala utomhusområdet finns en agenda med aktiviteter som konserter, föreställningar och möjlighet att se sportevenemang på den stora utomhusskärmen.

En verklig mötesplats för invånare och besökare som tycker om shopping och underhållning året runt, eftersom det arrangerar i genomsnitt 700 evenemang per år. Detta köpcentrum har förutom Q:et för kvalitet även fått utmärkelsen S för Tourist Sustainability.

Köpcentret Zenia Boulevard

Fiestas i Orihuela Costa

Festkalendern i Orihuela Costa sträcker sig under hela året, med följande festligheter och firande som särskilt noteras:

  • St. Patricks dag i Orihuela Costa . Den traditionella paraden till ära för irländarnas skyddshelgon, där grönt är den dominerande färgen, är huvudevenemanget för de många som äger rum: musikföreställningar, fyrverkerier ...

  • Orihuela Costa August Fiestas. Det finns konserter, fyrverkerier och provsmakningar av typiska rätter från de olika europeiska samhällena som bor i området.
Fiestas i Orihuela Costa

Hur kommer man till Orihuela Costa?

1

På väg

Orihuela Costa är lättillgänglig från motorvägen AP-7, ta avfart 763 mot La Zenia/Orihuela Costa  eller National Road N-335 som förbinder alla kuststäder som de angränsande Torrevieja eller Pilar de la Horadada.

2

Flyg till Orihuela Costa. Med flyg

Cirka 45 minuter norrut ligger flygplatsen i El Altet-distriktet i Elche: Alicante-Elche Miguel Hernandez Airport, varifrån många nationella och internationella flygningar anländer. I söder, mindre än 30 minuter bort, ligger Region of Murcia International Airport, varifrån vissa flygningar avgår till länder som Belgien, Storbritannien, Marocko, Irland eller Kanarieöarna.

3

Till sjöss

Om du anländer med båt har du i Orihuela Costa Miguel Caballero Marina, som inkluderar Club Náutico Campoamor och Cabo Roig Marina. Båda har totalt 558 båtplatser, för längder på upp till 14 meter, och erbjuder alla tjänster och aktiviteter som behövs för att njuta av havet.

4

Med buss

Orihuela Costa kan nås med buss från olika närliggande städer som Torrevieja, varifrån bussar avgår till olika delar av Spanien.

5

Med tåg

Närmaste tågstation är Estación de RENFE en Orihuela som trafikeras av Cercanías-linjen mellan Alicante och Murcia. Därifrån finns det stadsbussar som ansluter till Orihuela Bus Station.


Å andra sidan ligger Orihuela Costa cirka 49 kilometer från Alicante huvudstad, där du hittar tågstationen som länkar till huvudstäder som Madrid eller Barcelona. Från Alicante går det flera bussar om dagen till Orihuela busstation, och därifrån finns det stadsbussar som täcker alla områden i Orihuela Costa.

Officiella webbplatser med mer information
om Orihuela Costa:

Turism i Orihuela Costa

Orihuela rådhus

Fastighetsmäklare i Orihuela Costa

Fastighetsmäklare i Orihuela Costa

De närmaste Esphouses-kontoren till Orihuela Costa ligger i deras fastigheter i Guardamar del Segura, på nummer 25, Avenida Cervantes, en av stadens kommersiella artärer.


I Esphouses ;har du fastigheter tillgängliga för försäljning i de olika områdena, stränderna och urbanisationerna i Orihuela Costa. Vi har lägenheter och lägenheter till salu; hus, chalets och villor; bungalows och radhus; tomter och tomter: etc.


Du kan köpa en lägenhet i Orihuela Costa, i något av följande områden: Villamartin - Las Filipinas, Los Almendros - La Florida, Campoamor, Lomas de Cabo Roig - Los Dolses, Playa Flamenca, Zeniamar - Horizonte - La Campana, La Zenia, Aguamarina, Cabo Roig, Lomas de Campoamor - Las Ramblas, Las Colinas Golf, La Regia, Punta Prima, Los Balcones och Los Altos.


Vi har till salu ditt nya hus, villa eller stuga i Orihuela Costa, på någon av stränderna (Orihuela Costa Playa), inklusive frontlinjen till: Playa Flamenca, Playa de Mil Palmeras, Playa de Cabo Roig, Playa de Punta Prima eller Playa de Aguamarina.


Vi kan också sälja ditt radhus eller bungalow i Orihuela Costa, i någon av urbaniseringarna i Orihuela Costa: Urbaniseringen Playa Flamenca, Urbaniseringen Marco Polo, Urbaniseringen Punta Prima, Urbaniseringen La Serena, Urbaniseringen La Zenia eller Urbaniseringen Mil Palmeras.

Vill du ha mer information?