Att leva i Santa Pola

Vad finns det att se och göra i Santa Pola?

Var ligger Santa Pola?

Santa Pola är en kuststad i Alicante (Valencian Community) i det område som kallas Costa Blanca Sur, i spanska Levante. Den gränsar, både i norr och söder, till staden Elche, den tredje viktigaste staden i Valencia-regionen när det gäller befolkning.


Den har cirka 53 km2 där det finns 13 kilometer kustlinje, med flera stränder och naturområden som Las Salinas och Cape of Santa Pola.


Det är bara 15 minuter från Alicante-Elche flygplats, i El Altet, och mycket bra förbindelser med vägen N-332 och motorvägen A7 som förbinder hela Medelhavskusten.

Det är också mycket bra förbindelser med vägen N-332 och motorvägen A7 som förbinder hela Medelhavskusten.

play

Varför bo i Santa Pola?

Varför bo i Santa Pola?

Sol året runt

Att bo i Santa Pola är att njuta av medelhavslivet med sol och strand.

Med en medeltemperatur på 26º på sommaren och 14º på vintern innebär dess medelhavsklimat och låga nederbörd att du kan njuta av soliga dagar praktiskt taget året runt.

Urbana stränder och naturliga platser

Njut av både de urbana stränderna, med kustpromenader intill staden, och de naturliga platserna. Bland dessa finns Cape of Santa Pola, där du kan njuta av hisnande vyer från Lighthouse Viewpoint eller det naturliga skådespelet med rosa flamingos i dess saltlägenheter.

Stranddestination, jag bor också på vintern

Stranddestination, jag bor också på vintern

Eftersom det är ett turistmål , är det under sommaren på sin topp och dess mer än 33.000 invånare multipliceras med invånare från närliggande städer, stora städer som Madrid eller av internationellt ursprung.
Santa Pola är dock en stad att bo i året runt, eftersom den under vintern fortsätter sin aktivitet i det historiska centrumet som domineras av dess Castillo-Fortaleza , med tjänster, butiker och restauranger där du kan njuta av dess skaldjursbaserade mat


.
Erbjudandet sträcker sig också till sina shopping- och fritidscenter som Polamax , som har biografer, Gran Alacant , några kilometer från centrum, i bostadsområdet med samma namn, eller dess Pola Park nöjespark.


Kom och bo i Santa Pola om du vill njuta av havet vid strandpromenaden i en liten stad som har kunnat modernisera sig själv utan att förlora sin väsen som en fiskeby.

Vad finns att se i Santa Pola

Hamnen i Santa Pola

Hamnen i Santa Pola anses vara en av de viktigaste i Spanien i Medelhavsområdet och är främst inriktad på fiske, båtbygge för sportändamål och saltfrakt, eftersom den ligger intill Salt Flats.

Missa inte fiskauktionen som är gratis från 16:00 till 19:00 på vardagar på La Lonja. Här säljs all färsk fisk och skaldjur som anländer till hamnen varje dag, som du också kan köpa direkt från stånden intill hamnen.

Du kan också promenera längs Paseo Marítimo där du kan beundra de små och medelstora båtarna medan du njuter av sjömatsköket på restaurangerna, tar en drink på kaféerna eller shoppar.

Hamnen i Santa Pola

Santa Pola fyr

Fyren i Santa Pola ligger på udden med samma namn, på 1500-talets vakttorn som kallas Atalaya. Tack vare sitt läge, på toppen av en klippa, kan du njuta av panoramautsikt över hela Santa Pola-bukten, Alicante och till och med ön Tabarca.

Om du har tur och det inte finns något molntäcke kan du till och med se Cape Cervera och Isla Grosa i söder och Peñón de Ifach, som ligger i Calpe, i öster.

Den här udden är också mycket populär bland paraglidingentusiaster, så det naturliga skådespelet med dessa fallskärmsflygningar över berget kan också ses.

Santa Pola fyr

Santa Polas urbana stränder

merMinus Information om mig

I stadens centrum hittar du sju stränder med alla tjänster och fin gyllene sand, som kan nås till fots från gatorna i staden. Stranden Tamarit i söder, med blå flagg och eko-strandflagga, är över 800 meter lång och 98 m bred, där du ser den gamla saltpiren.

Näst ligger Playa Lisa och Gran Playa, den senare tillgänglig, som tillsammans är över två kilometer långa och mellan 30 och 55 m breda, och vars grunda vatten gör dem idealiska för barn. Här finns också entusiaster som sysslar med vindsurfing och andra seglingssporter, eftersom Club Windsurf Área ligger här.

I centrum ligger Playa de Levante, tillgänglig, med WIFI och blå flagg sedan 1987. Den sträcker sig en halv kilometer mellan hamnen och Santiago Bernabéu Beaches, också med blå flagg, en fin sandstrand som är nästan en kilometer lång.

Fortsätter vi med stadsstränderna i norr hittar vi Varadero Beach och Santa Pola del Este Beaches, båda med blå flagg och alla tjänster.

Santa Polas urbana stränder

Naturliga stränder

merMinus Information om mig

I Santa Pola finns också flera naturstränder lite längre bort från stadsmiljön. I söder hittar du Playa La Gola och den oförstörda stranden El Pinet, bredvid naturparken Las Salinas, som båda är fina sandstränder som bara kan nås till fots.

I det norra området och under Santa Polas udde kan man däremot bada i Calas de l'Aljub, som ligger i ett område med stort natur- och miljövärde, Bancal de l'Arena eller Calas del Cuartel, perfekt för snorkling och där finns också Caleta dels Gossets, Santa Polas hundstrand.

Till sist, i utkanten av staden och gränsande till stränderna i Elche, ligger Playa de la Ermita, där, förutom det lilla kapellet som ger den dess namn, några meter bort ligger Cueva de las Arañas, med en grottmålning som förklarats vara en världsarvslista tillsammans med resten av dem som finns i Medelhavsbågen.

Naturliga stränder

Salta sjöar i Santa Pola

merMinus Information om mig

En av de mest intressanta naturupplevelserna i Santa Pola är dess våtmarker, som förklarats vara av internationell betydelse.

Santa Pola Salt Flats Natural Park består av olika dammar som upptar en yta på 2,5 hektar och där rosa flamingor och storkar kan ses mata på småfisk och ryggradslösa djur som bor i dem.

De kan vandras längs olika stigar och följa de två rutterna som skapats för detta ändamål, den gula rutten: Pinet och den röda rutten, Playa del Tamarit, lätt att komma åt och inte särskilt svårt att gå.

Salta sjöar i Santa Pola

Hur kommer man till Santa Pola?

1

På väg

Santa Pola är ansluten till resten av kusten via den nationella vägen N-332 och ligger mycket nära motorvägen AP-7, som förbinder alla Medelhavsstäder.

.

2

Med flyg

Det är bara 15 minuter från Alicante-Elche-Miguel Hernández International Airport, en av de viktigaste flygplatserna i Spanien, där passagerare anländer från hela landet och hundratals utländska städer.

3

Till sjöss

Staden har en hamn mitt i centrum, vars pontoner är uppdelade mellan fiskedockan och Club Náutico, en av de viktigaste i provinsen, med förtöjningsplatser för 510 båtar på upp till 15 meter. Förutom attraktionen nautisk turism är klubben hem för seglings- och vindsurfingskolor och sommarlägret med paddelsurfing, kajakpaddling och vindsurfingaktiviteter för barn och ungdomar.

.

4

Med allmänna kommunikationer

Santa Pola kan nås med kollektivtrafik med buss, vars busstation trafikeras av linjer från närliggande städer som Alicante, Elche eller flygplatsen, till destinationer i norra, södra eller norra Spanien.

Officiella webbplatser med mer information
om Santa Pola:

Turism i
Santa Pola

Kommunfullmäktige i
Santa Pola

Vill du ha mer information?